Παρκε

Τα Πλεονεκτήματα και τα Μειονεκτήματα του Δαπέδου Laminate έναντι στο Φυσικό Ξύλο

Τα Πλεονεκτήματα και τα Μειονεκτήματα του Δαπέδου Laminate έναντι στο Φυσικό Ξύλο

Το ξύλινο δάπεδο προσδίδει στύλ και χαρακτήρα σε έναν χώρο, καθώς η εμφάνιση του αποπνέει ζεστασιά και διαχρονικότητα. Το ξύλινο Δάπεδο και το Δάπεδο laminate αποτελούν μία απο τις δημοφιλέστερες επιλογές για την επένδυση των δαπέδων κατοικιών αλλά και επαγγελματικών χώρων.

Να διαλέξω φυσικό ξύλο ή laminate?

Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όταν πρόκειται για σκληρό ξύλο έναντι στο δάπεδο Laminate . Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή ξύλινου δαπέδου σε σχέση με τον τρόπο ζωής σας, τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες του χώρου σας.

Τιμή

Φυσικό Δάπεδο – Προγυαλισμένο/ Ημιμασίφ                                                                                                                                                   (Μειονέκτημα) To δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι κατασκευασμένο από δέντρα που συγκομίζονται. H τιμολόγηση εξαρτάται από το πόσο εξωτικά είναι τα δέντρα. Σε γενικές γραμμές, το σκληρό ξύλο είναι σημαντικά ακριβότερο για να αγοραστεί και να εγκατασταθεί.

 Δάπεδο Laminate                                                                                                                                                                                                (Πλεονέκτημα) Το δάπεδο αυτό είναι κατασκευασμένο από σύνθετο ξύλο που πιέζεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η εικόνα του σκληρού ξύλου τοποθετείται πάνω από το σύνθετο ξύλο, καλύπτοντάς το για να σχηματίσει το φύλλο ξυλείας. Όχι μόνο τα ίδια τα υλικά είναι φθηνότερα, αλλά το κόστος εγκατάστασης του δαπέδου αυτού είναι κατά μέσο όρο, 50% λιγότερο από την εγκατάστασητου φυσικού δαπέδου.

Αντοχή

– Φυσικό Δάπεδο – Προγυαλισμένο/ Ημιμασίφ                                                                                                                                                 (Μειονέκτημα) Το σκληρό ξύλο είναι επιρρεπές στο ξύσιμο, μπορεί να υποστεί βλάβη από την υπερβολική υγρασία και να υποστεί φθορά, ειδικά σε περιοχές με μεγάλη διακίνηση.

(Πλεονέκτημα) Το σκληρό ξύλο είναι η πραγματική διαπραγμάτευση. Είναι πανέμορφο και ανάλογα με τον τύπο του ξύλου, μπορεί να προσθέσει σημαντική αξία στο σπίτι σας.

– Δάπεδο Laminate

(Πλεονέκτημα) Δεδομένου ότι το έλασμα του είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένο ξύλο, είναι πιο ανθεκτικό και αντέχει στις γρατζουνιές, την υγρασία και τη φθορά. Το δάπεδο από πλαστικοποιημένο υλικό είναι επίσης ευκολότερο να καθαριστεί.

Συντήρηση

Το δάπεδο είναι ένα συστατικό του σπιτιού σας που θα πρέπει να επισκευαστεί κάποια στιγμή. Από μικρά ατυχήματα μέχρι υπερβολικές φθορές, τα ελασματοποιημένα φύλλα και το σκληρό ξύλο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

– Φυσικό Δάπεδο – Προγυαλισμένο/ Ημιμασίφ

(Πλεονέκτημα) Η σκληρή ξυλεία μπορεί να επισκευαστεί με λειαντικές μεθόδους και φινίρισμα. Αυτό του δίνει το πλεονέκτημα έναντι του laminate, καθώς θα διαρκέσει για χρόνια.
(μειονέκτημα) Η διαδικασία συντήρησης του φυσικού ξύλινου πατώματος είναι αρκετά δαπανηρή.

– Δάπεδο Laminate

Το δάπεδο laminate δεν επισκευάζεται εύκολα. Αν αγοράζετε δάπεδα που έρχονται σε μεμονωμένα κομμάτια και κουμπώνουν μεταξλυ τους,  μπορείτε να αντικαταστήσετε.

Το σπίτι σας θα επωφεληθεί από την εμφάνιση του ξύλινου δαπέδου? Η απόφαση να χρησιμοποιήσετε φυσικό ξύλο ή laminate εξαρτάται από εσάς. Ελέγξτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή σε σχέση με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σας.

Εάν το σπίτι σας δέχετε αρκετό ηλιακό φώς, το σκληρό ξύλο μπορεί να εξασθενίσει επειδή είναι ένα φυσικό προϊόν, ενώ το laminate ξύλινο δάπεδο έχει UV προστασία ενσωματωμένο στην επιφάνεια του.

Δείτε όλα μας τα πατώματα laminate κορυφαίας κατασκευής και ποιότητας σε τεράστια γκάμα σχεδίων και αποχρώσεων: https://e-eidispitiou.gr/product-category/dapeda/patomata-laminate/

Related Posts